Politie rukt uit voor nepgijzeling

Politie rukt uit voor nepgijzeling

Politie rukt uit voor nepgijzeling

Print
Westerlo - De politie rukte zaterdagmiddag massaal uit naar de Grensstraat in Heultje (Westerlo) voor een melding van een gewapende gijzeling van een persoon. Uiteindelijk ging het om jongeren die de ontvoering in scène hadden gezet voor een vrijgezellenfeest.

Een vrouw die zaterdag om 12u langs de Grensstraat in Heultje passeerde, beleefde de schrik van haar leven. Ze zag hoe vier gemaskerde mannen een andere man uit een auto sleurden. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een wapen op de grond gaan liggen en werd daarna geblinddoekt. Daarop moest hij plaatsnemen in een auto.

De getuige was zwaar onder de indruk van wat er zich voor haar neus afspeelde en vluchtte weg. Ze verwittigde wel onmiddellijk de politie van de zone Zuiderkempen. Die nam de melding zeer ernstig en stuurde enkele ploegen samen met de officier van wacht en de recherchecoördinator ter plaatse.

Al vlug bleek dat van een echte gijzeling of ontvoering geen sprake was. “Een patrouille van de politie merkte plots een bierfiets (een café op wielen, red.) op waar die geblinddoekte man aan het meefietsen was”, zegt Cris Wandelseck, korpschef van de politiezone Zuiderkempen. “De jongeren op die bierfiets gaven toe dat ze de hele ontvoering in scène hadden gezet naar aanleiding van een vrijgezellenfeest.”

Lees meer in de Gazet van de Kempen, blz. 11

BART VAN DEN LANGENBERGH, TOON VERHEIJEN
Archieffoto Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio