Actiegroep kampeert al meer dan maand in Ferrarisbos

Actiegroep kampeert al meer dan maand in Ferrarisbos

Actiegroep kampeert al meer dan maand in Ferrarisbos

Print
Wilrijk - De milieuactivisten die op 1 juli het Ferrarisbos innamen, bezetten al ruim een maand het bos in Wilrijk. Met zo’n 25 leven ze er samen in een kamp en verzetten ze zich tegen het transportbedrijf Essers, dat het bos wil rooien.

Het Ferrarisbos in de Fotografielaan ligt in een uithoek van een industrieterrein in Wilrijk. Het private bosdomein is afgesloten met hekken.

Sinds 1 juli hebben hier 25 activisten van groeNoord en Groenfront! een deel van het bos ingenomen uit protest tegen de plannen van het transportbedrijf Essers om het bos te kappen en kantoren te bouwen. Een smal paadje tussen de brandnetels leidt naar de centrale tent van het kamp. Na ruim een maand is het uitgegroeid tot een uitgestrekt kamp met een zithoek, een keuken, een wasplaats en meerdere tenten en boomhutten.

De actievoerders zijn nog niet van plan het kamp te verlaten. “Geregeld evalueren we en beslissen we of het nog nuttig is om te blijven. Als het moet, brengen we hier de winter door”, vertelt woordvoerder Simon Stappers. Ook de hitte van de voorbije weken kon de bewoners weinig deren. “Het was erg warm, maar rond de middag hielden we het rustig en zaten we dieper het bos in. In de boomhutten was er een fris windje.” Ook het onweer hebben ze goed doorstaan. Enkel de keuken werd nat en werd verplaatst en enkele zeilen kwamen los.

Lees meer in de Gazet van Antwerpen, edities Stad, Noord en Zuid

LYNN SIMONS
Foto Dirk Kerstens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio