Politie en brandweer blinken uit op Spelen

Politie en brandweer blinken uit op Spelen

Politie en brandweer blinken uit op Spelen

Print
Op de Wereldspelen voor Politie en Brandweer in het Ierse Belfast hebben de Belgische deelnemers 67 medailles behaald, waaronder vijftien gouden. Een succes waar ze zelfs in Ierland even van moesten gaan zitten.

Het is bewezen: met de fysieke paraatheid van onze pompiers en agenten zit het wel snor. De World Police and Fire Games zijn met 8000 deelnemende atleten de grootste sportmanifestatie na de Olympische Spelen. Op een totaal van 67 deelnemende landen staat België na tien dagen in de eindstand op de negentiende plaats, slechts twee plaatsen onder Nederland en voor landen als China, Italië en Israël. Een succes waar het BOIC enkel maar van kan dromen. Zo oogstte België op de Olympische Spelen in Londen vorig jaar slechts drie medailles.

De Wereldspelen staan open voor politieagenten, brandweermannen en -vrouwen, douanemedewerkers en gevangenispersoneel. Er worden traditionele sporten beoefend, maar ook opvallende disciplines als armworstelen, pistoolschieten en touwtrekken.

“De Belgische pompiers en agenten hebben het inderdaad opvallend goed gedaan”, bevestigde gisteren ook Jane Wells, woordvoerster van de Spelen in Belfast. “In vergelijking met de 314 medailles van de Verenigde Staten zijn de 67 van de Belgen misschien miniem, maar je moet het in perspectief zien. De VS hadden 908 atleten afgevaardigd, België slechts 84.”

KRISTIEN MATTHYSSEN
Foto Concentra

MEEST RECENT