Zwangere vrouw geweigerd in Nekkerpool

Zwangere vrouw geweigerd in Nekkerpool

Zwangere vrouw geweigerd in Nekkerpool

Print
Mechelen - Een 26-jarige zwangere vrouw is zondag geweigerd aan zwembad De Nekkerpool in Mechelen omdat ze haar paspoort niet bij had. Daarmee volgde het personeel de regels perfect op, maar rijst ook meteen de vraag of het reglement wel zo strikt toegepast moet worden. De bevoegde gedeputeerde verontschuldigt zich voor het botte gedrag, maar zegt dat er onmogelijk uitzonderingen kunnen worden gemaakt.

Enkele jaren geleden nam recreatiedomein De Nekker enkele voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Zo moeten alle bezoekers sinds dan hun identiteitskaart voorleggen. Deze maatregelen gelden ook voor zwembad De Nekkerpool. De 26-jarige An Decancq uit Mechelen vergat zondag haar identiteitskaart. De personen aan de ingang weigerden haar daarop de toegang. "Ik had wel al mijn andere papieren, zoals een SIS-kaart, bankkaarten, rijbewijs met foto en naam erop en zelfs een deels gebruikte tienbeurtenkaart van De Nekker. Maar dat leverde allemaal niets op. Ik wilde gewoon gaan zwemmen, maar dat lukte niet", legt de vrouw uit.

Schepen van Sport Walter Schroons (CD&V) kan zich inleven in de situatie van de vrouw, maar zegt geen bevoegdheid te hebben. "Het is de provincie die het zwembad beheert. Tijdens een volgende overleg zullen we met hen ook de toegangscontrole evalueren."

Provincie: "Geen ruimte voor interpretatie"

De bevoegde gedeputeerde Bruno Peeters nam intussen al contact op met de vrouw om zich te verontschuldigen voor het nogal botte gedrag van het personeel van De Nekkerpool. Peeters benadrukt echter dat de veiligheidsregels zeven à acht jaar geleden werden ingevoerd in overleg met de politie, om zo de toenemende overlast tegen te gaan. Daarbij werd geconcludeerd dat de identiteitskaart als enige sluitende identiteitsbewijs kan gelden.

"De vrouw bestempelt zichzelf niet als behorend tot een risicogroep, maar als wij daarop gaan beoordelen bezondigen we ons aan discriminatie", zo reageert de provincie. "Helaas moeten we daarom de regels strikt toepassen en is er geen ruimte voor interpretatie." Volgens de provincie had de vrouw begrip voor die argumentatie en wil ze er verder geen zaak van maken.

Foto Patrick Hattori

BePr, SVH, JR

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio