1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Groene Pluimen voor Kapellenaren

Van donderdag 8 tot maandag 12 augustus fietsten ruim 40 GroenPlussers, de senioren van Groen, in en rond Antwerpen. Onderweg reikten ze ook Groene Pluimen uit aan acht verdienstelijke sociale en/of ecologische initiatieven, waaronder twee in Kapellen.

Roland Haentjens

“Als groenen weten we dat we een heel andere weg op moeten met onze samenleving en economie. Maar de politiek kan dit niet alleen. Gelukkig zijn er tal van dikwijls kleine initiatieven die ook aan verandering in de goede richting werken. We willen daarvan leren en ze tegelijk met onze Pluim bemoedigen,” stelt Hugo Van Dienderen, voorzitter van GroenPlus. In Kapellen ontvingen op zaterdag 10 augustus de Zorgboerderij Meander en VELT(Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren)-lesgever Valère Allonius elk een Groene Pluim.

Zorgboerderij Meander ontving een Groene Pluim, omdat mensen met een mentale beperking er leren zaaien, dieren verzorgen, oogsten, hun producten verwerken in ambachtelijke ateliers en uiteindelijk verbruiken wat ze zelf geproduceerd hebben. Ook volwassenen en jongeren met een psychiatrisch probleem zijn er welkom. Recent opende de boerderij een centrum voor therapeutisch paardrijden. De zorggasten kunnen nu via een til-lift gemakkelijk op een paard stappen. Meander werkt ook samen met verschillende partners zoals het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren dat jaarlijks zo’n 3.000 gewonde of zieke dieren te verzorgen krijgt. VELT- lesgever en fruitspecialist Valère Allonsius kreeg nadien een Groene Pluim, omdat vooral inzake druiventeelt de voormalige Rijkswachtofficier zich ontpopt heeft tot een gewaardeerde specialist. “Valère die de 80 is gepasseerd bewijst welke boeiende rol ouderen en gepensioneerden in onze samenleving kunnen spelen,” stelt Hugo Van Dienderen.

Roland Haentjens

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio