Rimpelrock klokt af op 18.000 bezoekers (fotoalbums)

Rimpelrock klokt af op 18.000 bezoekers (fotoalbums)

Rimpelrock klokt af op 18.000 bezoekers (fotoalbums)

Print
Het muziekfestival bij uitstek voor senioren, Rimpelrock, lokte zondag 18.000 festivalgangers naar de weide in Kiewit. De opkomst is dus lager dan andere jaren, want in 2012 klokte het festival af op zo'n 27.000 Rimpelrockers.

Ging u al jaren naar Rimpelrock, maar bleef u gisteren thuis? Waarom bent u niet geweest en wat moet u volgend jaar over de streep trekken om toch te gaan? Hoopt u dat het een schlagerfestival wordt of eerder een tweede TW Classic? Bent u toch geweest en wat vond u van deze editie? Wij horen het graag. Bezorg ons uw gegevens via hier@reageren.be. Vermeld uw telefoonnummer en gemeente.


Ondanks de lagere opkomst zat de sfeer er goed in. Onder meer De Romeo's konden eerder zondag op veel bijval rekenen. Organisator Chokri Mahassine liet wel verstaan dat het volgend jaar anders moet. "We zijn aan bezinning toe, er is een nieuwe visie nodig. Wie hier was, heeft zich nochtans geweldig geamuseerd. Er was meer sfeer dan ooit tevoren. Maar we wisten al eerder dat Rimpelrock zo niet verder kan. Hoger dan Tom Jones, vorig jaar headliner, kun je niet meer mikken. Het concept moet herdacht worden. Het tweede podium was alvast een geweldig succes. En dan moet je het ook budgettair herbekijken."

Tussen de optredens van De Romeo's, Roxanne en André Hazes jr en Gérard Lenorman door konden de senioren hun benen losgooien in de ambiancetent of genieten van de nostalgische attracties. Zondagavond stonden ook nog Natalia en headliner Engelbert Humperdinck op het podium. Ook in tien Limburgse rusthuizen konden de bewoners op een scherm live meegenieten van Rimpelrock.

Lees ook: Romeo's pakken Rimpelrock in

RDC/Belga
Foto RL

Bekijk ook de reportage van TVL: