Organisatoren World Outgames 2013 blikken tevreden terug

Met het Antwerp Pride-slotfeest op de Grote Markt in Antwerpen is zondag het doek gevallen over de derde editie van de World Outgames. De voorbije twaalf dagen streken er 5.000 deelnemers uit 118 landen neer in de Scheldestad om er deel te nemen aan 32 disciplines. Naast het sportieve luik was er ook tijd voor een vleugje cultuur, party's en de Antwerp Pride Parade, die volgens de politie 35.000 toeschouwers lokte.

evrolix

"Ik ben heel gelukkig en tevreden met deze editie van de World Outgames. De tienduizend deelnemers die we aanvankelijk verwacht hadden, hebben we niet gehaald, maar vijfduizend blijft een heel mooi cijfer", zegt Bart Abeel, voorzitter van de Raad van Bestuur van de WOGA2013. "Er zijn enkele provinciale records gebroken, de Belgische waterpoloploeg heeft het goed gedaan en de kwaliteit van het 'same sex dancing'-onderdeel was hoogstaand. Toegegeven, we zijn hier niet op de Olympische Spelen en dat was ook niet onze bedoeling of ambitie. Maar er werd hier de voorbije twaalf dagen wel ernstig gesport."

De boodschap van de World Outgames is echter zeker zo belangrijk: gelijke rechten voor iedereen. Het evenement startte dan ook met een driedaagse mensenrechtenconferentie en vrijdag trokken nog tientallen holebiparen naar het Russische consulaat om al kussend hun ongenoegen te uiten over de antihomowet. "De Russische delegatie was bijzonder gelukkig met de steun die ze hier hebben gekregen. Ik denk dat we met de World Outgames Antwerpen op een mooie en warme manier aan de wereld hebben laten zien", aldus Bart Abeel.

Belga Foto EPA

Vastgoed

Jobs in de regio