Dejongh overtuigt zeshonderd man van Thilda-project

Bouwondernemer Jos Dejongh diende vrijdag 590 'probrieven' in bij burgemeester Lukas Jacobs. Die komen van mensen die zijn projecten 'Villa Thilda' en 'Villa Sidonia' in de Heidestatiestraat steunen.

sboeynaems

Sinds Jos Dejongh een bouwaanvraag indiende om op de plaats van Villa Thilda en enkele gebouwen ernaast aan de Heidestatiestraat een tweedelig appartementencomplex te bouwen, kwam er heel wat protest. Omdat zijn project op die manier negatieve aandacht kreeg, heeft Jos Dejongh van zijn gelijknamige bouwonderneming een eigen Facebookpagina opgericht met pro-argumenten. Hij verzamelde ook 590 'probrieven' die hij vrijdag aan burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) gaf.

"We begrijpen dat sommigen het jammer vinden dat authentieke gebouwen in Kalmthout verdwijnen maar een aantal jaren geleden werd een BPA (Bijzonder Plan van Aanleg) opgesteld dat alle politieke partijen ondertekend hebben. Dat laat bouwondernemers toe om er nieuwe projecten te plannen en bovendien staat de villa niet op de lijst van geklasseerde gebouwen", zegt hij.

Ook de eigenaar van de grond waar de villa op staat, Cis Vanthillo (56) is voor het nieuwbouwproject. "Ik vind het een mooi project en als we eerlijk zijn, weet iedereen dat de villa er in de huidige staat niet kan blijven. Ik vind het ook niet zinvol om op zo'n groot stuk grond middenin het centrum maar enkel mensen te laten wonen, wat nu het geval is. Met het project dat op tafel ligt, zouden er 29 gezinnen kunnen leven en 12 handelaars een pand kunnen kopen. Daarbij komt er massa's extra parkeergelegenheid", meent hij.

Het schepencollege van Kalmthout zal aanstaande maandag de betwiste bouwaanvraag beoordelen en zal rekening houden met alle argumenten en meningen over het bouwproject.

Greet Wouters

Foto WF: Jos Dejongh (links)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER Kalmthout

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio