Meer acties tegen besparing Diesterweg

Zowel politici als het Stedelijk Onderwijs Antwerpen starten volop met nieuwe acties om het gebouw en domein Diesterweg te behouden. Het schepencollege van de stad Antwerpen besliste eerder al dat ze niet verder willen investeren in het gebouw op domein Diesterweg in Kalmthout zodat ze kunnen besparen.

sboeynaems

De politieke partij PVDA Kalmthout flyerde de afgelopen dagen al op de speelpleinwerking die nu op Diesterweg plaatsvindt. "We willen de mensen zo informeren dat we op donderdag 29 augustus om 19u30 een bijeenkomst houden in café 't Centrum in Heide om met iedereen die wil meehelpen te bespreken wat voor acties we verder nog gaan uitvoeren. We willen zo ons Antwerps gemeenteraadslid Mie Branders steunen maar het is niet de bedoeling om er een partijgebeuren van te maken. Ons doel is om de Antwerpse schepenen te overtuigen om te blijven investeren in de renovatie en het onderhoud van het gebouw en het domein. Het is een simpele keuze die ze daarvoor moeten maken.", zegt Eric Boons van PVDA Kalmthout die in hun eigen gemeente niet zetelen.

Daarnaast werkt ook het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen volop een alternatieve manier uit om voldoende middelen bij elkaar te krijgen zodat de bosklassen op Diesterweg kunnen blijven. Kalmthouts burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) steunt deze acties.

"Enerzijds willen we stadskinderen blijven ontvangen die tijdens hun bosklassen aan toerisme doen in onze gemeente, anderzijds willen we de speelpleinwerking en de eventuele scoutsactiviteiten er niet in het gedrang laten komen. Wat de kinderactiviteiten betreft, menen we dat die niet per se hoeven te verdwijnen. De stad wil het gebouw niet meer financieren maar voor de kinderactiviteiten hebben we vooral het domein zelf nodig", aldus Jacobs.

Greet Wouters

Foto WF

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio