Knotsgekke partij met monsterzege voor wervelend Antwerp: 2-7

Twee speeldagen ver en Antwerp zit al aan zes op zes. En hoe! De Great Old kwam in Heist wel eerder moeilijk onder stoom én zelfs twee keer op achterstand, maar voor de rust waren het talent én de maturiteit komen boven drijven. Tano, drie keer Faucher en drie strafschoppen van Güvenç nekten een spartelend en helemaal monddood gemaakt Heist, dat na de koude douche nog wel kansen op milderen kreeg maar ze zelf vakkundig de nek omwrong.

sboeynaems

Antwerptrainer Jimmy Floyd Hasselbaink behield het vertrouwen in de elf die Aalst puntenloos naar huis hadden gestuurd. Bij Heist was Pittoors terug na blessure en startte meteen in de basis.

Meteen een bittere pil om slikken voor de Great Old op het veld van Heist, want een vrije trap van de thuisploeg zette Antwerp al vroeg op achterstand. De Decker liet Webers wel erg laks in rug opduiken, waarna die laatste overhoeks en makkelijk voorbij de nog slechts verbouwereerd toekijkende Sengier kopte. Maar niet getreurd voor een wat opgeschrokken Antwerp, want Bostock ontbond toen voor het eerst zijn duivels. Maynard kopte de uitgemeten voorzet van de Engelsman op de paal, terwijl Faucher niet bij de rebound kon. Van een opening gesproken, want op het kwartier stuurde diezelfde Bostock Tano magistraal mooi doch randje buitenspel het straatje in. De aalvlugge Nederlander schoof het leer beheerst onder Thys. Antwerp zette Heist dan stevig onder druk, maar lang duurde de pret niet, want bij het eerste het beste opkomen van de Zwanen kreeg Antwerp er te makkelijk een tweede in het mandje. Voorzetje - met de nadruk op het verkleinwoord - Heist en Vansteenkiste - niet onder druk nochtans - die met de kop zijn eigen doelman belachelijk maakte. Weer Bostock met een assist zette niet veel later Faucher op weg naar de 2-2. Een constante bij de thuisploeg: Heist liet zich al te makkelijk ringeloren door de Antwerpse snelheid én de vista van Bostock.

Güvenç en Faucher met een hattrick

Heist wankelde dus, en daar had de grote Antwerpachterban achter de goal van Thys misschien wel een aandeel in. Alleszins mocht Faucher zijn tweede van de middag andermaal veel te makkelijk tegen de touwen jagen: 2-3. Fisher tikte de 3-3 uit buitenspel binnen, en dus was het op dat moment zo klaar als een klontje dat Antwerp nog niet klaar was met dit Heist. Of was het dat wél, want net voor rusten tikte Thys de doorgelopen Faucher onderuit in de zestien. Güvenç zette de strafschop feilloos om: 2-4. Vlak na de rust legde Güvenç - weer op strafschop - de 2-5 in de andere benedenhoek.Nu kon Antwerp pas echt freewheelend tekeer gaan. Faucher met zijn derde legde de 2-6 binnen en bezorgde Heist een nog grotere afstraffing. Helemaal een catastrofe voor de Zwanen werd het toen Güvenç zijn derde strafschop van de middag benutte: 2-7.

Supporter Heist krijgt vuistslag van Antwerphooligan

Een kleine ramp ook naast het veld, want achter het doel van Sengier kwam het tot een treffen tussen enkele Antwerpsupporters en een paar mensen van de thuisaanhang. Duwen en trekken, én een vuistslag van een Antwerphooligan zorgden voor een zwart randje rond het namiddagfeestje van de Great Old. Scheids Brinkman legde de partij even stil, en nadat Antwerpaanvoerder Jonas De Roeck en Antwerpcoach Jimmy Floyd Hasselbaink de gemoederen hadden bedaard, kon de wedstrijd verder. Met een Heist dat trachtte nog ietwat eer te halen, maar voetbalde als miniemen in de Antwerpse zestien.

STDR

Foto GMAX: Güvenç mocht maar liefst drie strafschoppen omzetten