Bakkali (17) scoort hattrick en blijft verbazen (video)

Alweer een schitterende prestatie van Zakaria Bakkali heeft PSV Eindhoven zaterdagavond op de tweede speeldag in de Eredivisie aan een 5-0 zege geholpen tegen NEC Nijmegen. De amper 17-jarige winger was in het Philipsstadion goed voor drie doelpunten. Zo kwam PSV voor de 31e keer op rij tot scoren in een competitiewedstrijd, een evenaring van het clubrecord.

jrosquin

Trainer Phillip Cocu stuurde tegen NEC een elftal het veld in met een zelden vertoonde gemiddelde leeftijd van 20 jaar en 154 dagen. Cocu stelde met Karim Rekik (18), Jetro Willems (19), Zakaria Bakkali (17), Jürgen Locadia (19) en Memphis Depay (19) liefst vijf tieners op.

Drie prachtgoals

De jongste van het stel, de 17-jarige Bakkali, eiste de hoofdrol voor zich op. Tegen NEC verwende hij de PSV-fans met pijlsnelle acties en drie prachtige doelpunten. Bakkali werd al na 6 minuten aan de linkerkant van het strafschopgebied vrijgespeeld door Jürgen Locadia. Hij kreeg een klein beetje ruimte en dat was genoeg om de bal hoog, via de onderkant van de lat, achter doelman Kalle Johnsson te schieten (1-0).

Aan het begin van de tweede helft was het wederom raak voor Bakkali, nu vanaf de rechterkant. De Luikenaar trok naar binnen en trapte de bal met links met een stuit onder Johnsson door in de hoek: 2-0. Nadat Georginio Wijnaldum de score met twee doelpunten verder had opgevoerd, was het slotakkoord voor Bakkali. In de 82e minuut krulde hij de bal op subtiele wijze in de kruising (5-0).

Record

Met zijn drie doelpunten is Bakkali de jongste speler ooit geworden die drie keer scoort in een Eredivisie-duel. Dat meldde het toonaangevende Nederlandse vakblad Voetbal International zaterdag.

Het vorige record stond op naam van de Nederlander Collins John, die in 2009 nog even bij Roeselare passeerde. Als 18-jarige scoorde hij destijds bij Twente een hattrick in de Nederlandse competitie.

Bekijk hier de laatste treffer van Bakkali:

Foto: Belga