Brilscore in matige Waasland-Beveren - KV Mechelen

Het fluitconcert van de supporters tijdens de rust vat de eerste helft goed samen. Na de pauze probeerden beide ploegen wel, maar zowel Waasland-Beveren als KV Mechelen konden niet scoren. De thuisploeg blijft met 3 op 9 wel ongeslagen.

jrosquin

We kregen een erg matige eerste helft te zien waarin de thuisploeg de Mechelaars vooral lieten komen. Malinwa wist maar weinig raad met zoveel ruimte en ging vruchteloos en vooral via de lange bal op zoek naar Mokulu die goed in de greep van Gershon en Belhocine zat.

Veel kansen vielen er dan ook niet te noteren in deze tempoloze eerste speelhelft. Demjan trapte dan toch eens op doel, maar zijn schot was te zwak om Biebauw te verontrusten. Van Damme deed aan de overkant net hetzelfde, maar ook Coosemans maakte de poging gemakkelijk onschadelijk. Demjan kopte net voor de pauze nog eens voorlangs, maar dit was duidelijk onvoldoende voor de supporters die de beide ploegen onder begeleiding van een fluitconcert richting kleedkamer stuurden.

Weinig beterschap in tweede helft

De tweede helft ging iets snediger van start met de eerste echte goede kans voor KV Mechelen. Rits trapte een hoekschop richting tweede paal waar Van Damme in de loop van Cordaro kopte, die zijn schot via de vuist van Coosemans in hoekschop zag gaan. De Waaslanders dienden meteen van antwoord. Eerst was er een scherpe voorzet van Demjan die maar net voorlangs ging en even later trapte Lebbihi net iets te hoog over.

Net voor aanvang van het slotkwartier belandde een voorzet van D'Ulivo tot bij de vrijgelaten Henkens die Biebauw tot een knappe save dwong. Mokulu kreeg daaropvolgend een even grote kopkans, maar besloot te zwak om Coosemans te verschalken. De Waaslanders kwamen in het slotkwartier nog opzetten, maar meer dan enkele gevaarlijke standjes voor doel leverde dit niet meer op.

EnCa

Foto PN Belhocine in duel met Prodell

Scheidsrechter: Jonathan Lardot. Toeschouwers: 4500. WAASLAND-BEVEREN: Coosemans, D'Ulivo, Belhocine, Gershon, Cale, Maric, Sibum, Henkens, Trickovski, Lebbihi (67' Sterckx), Demjan (78' Veselinovic). KV MECHELEN: Biebauw, Van Loo, Biset, Bateau (64'Michalski), Ghomsi, Van Damme, De Witte, Rits, Cordaro, Prodell (82' Karahmet), Mokulu.