Lierse mist kans op driepunter tegen Cercle

Voor Lierse en Cercle Brugge blijft het nog altijd wachten op een eerste zege in deze competitie. De Pallieters leken zaterdag dankzij een doelpunt van Bourabia op weg naar de drie punten op het eigen Lisp, maar invaller Etock maakte na rust gelijk.

jrosquin

Lierse begon heel degelijk en met vertrouwen aan de match. Heel snel al moest Verbist de handen uit de mouwen steken op een schot van Saidi en minuten later had de bezoekende doelman het geluk aan zijn zijde toen hij de bal loste, maar geen Pallieter was gevolgd.

1-0 Bourabia

Halfweg de eerste helft was het dan toch raak, toen Bourabia door Saidi werd weggestuurd, Wils van zich afschudde en het leer over Verbist in doel wipte. Opnieuw Bourabia dus, die vorig seizoen zowel uit als thuis ook al raak trof tegen Cercle.

Lierse hield zijn verdiende voorsprong uiteindelijk vrij gemakkelijk vast tot aan de rust. Meer zelfs, de Pallieters kwamen langs Menga en Losada nog in de buurt van een tweede treffer. Cercle kon daar enkel een schot van Van Eenoo tegenover zetten, hoog over de muit van de voor het overige 45 minuten lang werkloos blijvende Goris. Die werd enkel in de extra tijd van de eerste periode nog opgeschrikt door een kopbal van Boi.

1-1 D'Haene

Cercle kroop in de tweede helft steeds beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te zijn. Een kwartier voor het einde volgde toch nog de gelijkmaker voor de Bruggelingen, toen D'Haene vrij spel kreeg op de linkerflank en Etock maar had binnen te werken. Lierse leek zich nog te zullen herstellen, maar Menga knalde de 2-1 hoog over doel.

Met elk een punt voelde vooral Lierse zich de grote verliezer. De Pallieters mogen met een flauwe één op negen stilaan van een valse start spreken en staan komend weekend voor een lastige verplaatsing naar AA Gent.

KURT GULDENTOPS Foto: Belga Bourabia scoort de 1-0

LIERSE: Goris - Jääger, Saidi, Swinkels, Farag - Farssi, Wils, Ghaly, Losada - Bourabia - Menga. CERCLE BRUGGE: Verbist - Cornelis, Wils, Mertens, Buysse - Van Acker, D'Haene - Boi, Smolders, Van Eenoo - Kabananga. VERVANGINGEN: 46' Farssi door Hazurov, 57' Smolders door Monachello, 68' Kabananga door Etock, 90' Menga door Vercauteren. DOELPUNTEN: 21' Bourabia 1-0, 76' Etock 1-1. GELE KAARTEN: Hazurov (elleboog), Mertens (fout), Van Acker (fout), Buysse (onsportief gedrag). SCHEIDSRECHTER: Alho-Gueirreiro. TOESCHOUWERS: 6.471.