Charleroi enige winnaar van de dag

Charleroi is als winnaar uit de bus gekomen van de vier duels tussen ploegen uit de rechterkolom van het klassement. Als enige team kon het zaterdag winnen, met name op het veld van Bergen. Alle andere wedstrijden eindigden op een gelijkspel.

jrosquin

Waasland-Beveren - KV Mechelen 0-0

Het werd een duel van bijzonder pover niveau. Een van de beste kansen was nog een schot van Cordaro, maar de Waaslandse keeper Colin Coosemans voorkwam een goal. Waasland-Beveren kreeg nog enkele kleinere kansjes, maar het bleef bij een scoreloos gelijkspel. Malinwa behaalt na drie speeldagen zo zijn eerste puntje.

Lierse - Cercle Brugge 1-1

Lierse heeft de kans laten liggen om drie belangrijke punten thuis te houden. Het team van Stanley Menzo was doorlopend de betere ploeg en kwam in de eerste helft ook terecht op voorsprong via Bourabia. Een kwartier voor tijd scoorde invaller Etock een beetje tegen de gang van het spel in de gelijkmaker. Lierse leek daarna aangeslagen, maar Dolly Menga miste nog dé kans op de 2-1.

KV Oostende - OH Leuven 1-1

Oostende en OH Leuven hebben hun eerste puntjes van het seizoen te pakken. Aan de kust werd het een 1-1 gelijkspel. De bezoekers scoorden kort voor rusten de openingsgoal vanop de penaltystip. Messoudi was de doelpuntenmaker met dienst. Rond het uur was de scheidsrechter aan andere kant naar de strafschopstip. Ditmaal liet Brouckaert de kans niet onbenut.

Bergen - Charleroi 1-2

Charleroi komt als winnaar uit de Henegouwse derby. Bergen kwam nochtans op voorsprong via Angell en was lange tijd de betere ploeg. De tweede helft was echter voor de bezoekers, die nog twee keer scoorden. Pollet en Daf scoorden voor de Zebra's. Charleroi heeft zo vier punten verzameld en klimt voorlopig naar de eerste helft van het klassement.

Foto's: Belga

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL