Yves Leterme adviseur voor nieuwe Erik Van Looy-film

Yves Leterme adviseur voor nieuwe Erik Van Looy-film

Yves Leterme adviseur voor nieuwe Erik Van Looy-film

Print
Het was lang wachten op de nieuwe film van Erik Van Looy. Maar nu hij eindelijk weet dat The Loft uitkomt in de VS, kan hij aan een volgend project denken. Daar is hij al een tijdje bezig. De premier zal zijn nieuwe film heten, en Van Looy heeft het scenario geschreven met Yves Leterme als adviseur.

Het scenario van De premier, waar ook Carl Joos, de scenarist van Dossier K en co-scenarist van The broken Circle Breakdown, aan meewerkte, is klaar, maar op de nieuwe productie van Erik Van Looy is het nog een hele tijd wachten. “We moeten sowieso eerst nog geld vinden. Maar de reacties op het scenario zijn alvast zeer goed. Ik draai ten vroegste in 2015 en misschien zelfs pas in 2016”, vertelt Van Looy.

De premier is een thriller over de federale premier van België, met wie heel veel gebeurt. Het is een psychologische actiethriller, die qua genre dichter bij De Zaak Alzheimer ligt, dan bij Loft.

Het verhaal draait rond een fictieve premier. Om het verhaal geloofwaardig te houden werd voormalig premier Yves Leterme ingeschakeld als raadgever. "Hij kwam op den duur zelf met suggesties af dus eigenlijk is het scenario van mij, Carl Joos en Yves Leterme", stelt Van Looy.

Wat nu al vaststaat is dat Koen De Bouw de hoofdrol zal vertolken.

Kurt Vandemaele

.

Nu in het nieuws