Bewoners Essen-Hoek blijven moeilijk bereikbaar

Door de aanleg van het nieuwe fietspad aan de Moerkantsebaan is Essen-Hoek afgesloten van de wereld.

Tilborghs Margo

Wegomleggingsborden staan er niet of onvoldoende. De bewoners vinden bovendien dat ze onvoldoende zijn geïnformeerd door het gemeentebestuur. “Essen-Hoek moet steeds bereikbaar zijn”, zegt Brigitte Bouvé (54). Dat staat te lezen op de website en het infoblad van de gemeente. Maar in de praktijk is het anders.

Sommige handelaars zijn bereikbaar en bang om failliet te gaan.” “Ik durf te zeggen dat ik er al maanden van wakker lig”, zegt Annelies Van Laerhoven van traiteur Annelies. “In een brief van de gemeente stond dat de werken zouden starten op 30 juli.

De omleiding zou via Spijker naar de Kalmthoutsesteenweg en vervolgens via de Huybergsebaan verlopen. Hoek wordt daardoor helemaal afgesneden van de rest van de wereld. Wie gaat onze zaak nog vinden?”

Omleiding onbekend

Aan de Moerkantsebaan is geen enkel omleidingsbord te vinden. Enkel borden met plaatselijk verkeer geven de werken aan. “Stukken weg zijn afgegraven,” zegt Suzanne Kerstens (60). “Het is een levensgevaarlijke situatie en de signalisatie is miniem. Wie hier niet bekend is, loopt kans om zijn wagen stuk te rijden. Met de fiets kan je er amper door. Hoe het in september moet met de schoolgaande jeugd, weten we ook niet.”Voor de bewoners van Hoek is er nu een infovergadering gepland op 19 augustus”, zegt Bouvé. “Aangezien de werken al voor het bouwverlof zijn gestart, is dat eigenlijk zes weken te laat.” Dat er geen borden staan waarop gemeld wordt dat de handelaars bereikbaar zijn, geeft ook burgemeester Gaston Van Tichelt toe (CD&V). “Die borden zullen deze middag (vrijdag, red.) nog geplaatst worden. Klanten moeten uiteraard altijd terecht kunnen bij winkels en horeca. De doorstroom van klanten is verzekerd. Op de grote invalswegen staan wel borden voor de omleiding. Onze politiek is om mensen die niet van Essen zijn, om te leiden via de grotere wegen. Voor de Essenaar achten we dat niet nodig. We gaan ervan uit dat ze de weg in Essen wel kennen.”

Info omleiding: www.essen.be MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio