Kleurrijke en internationaal getinte Pride Parade door Antwerpen

Dreunende dancebeats en een bont gezelschap in pluimen, glitter en lederen outfits vormden het recept voor de tweede Antwerp Pride Parade die zaterdagnamiddag over de Scheldekaaien trok. De Parade is het hoogtepunt van het Pride Weekend, dat meteen ook de feestelijke afsluiter is van de World Outgames die in de Scheldestad georganiseerd werden.

jrosquin

De parade startte aan de Waterpoort op de Vlaamse Kaai en trok dan richting Scheldekaaien. Voorop droegen onder meer schepen voor Cultuur Philip Heylen (CD&V), Borgerhouts districtsschepen Zohra Othman (PvdA) en provincieraadslid Kris Merckx (PvdA) de meterslange regenboogvlag.

Van Campenhout volgt spinningles

Daarna volgden nog een tiental open trucks waarop naar hartenlust gedanst werd. Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) liet dan weer een staaltje van zijn sportief kunnen zien tijdens een spinningles op de truck van Sporting A. Ook de Roze Reus, de mascotte voor de worldOutgames, was van de partij.

Volgens de organisatoren nam een dertigtal delegaties uit binnen- en buitenland deel aan de parade. Zo was er ook een uit Rusland, waar een nieuwe anti-homowet van kracht is. Aan het begin van de parade klonk dan ook nog eens de oproep voor gelijke rechten voor iedereen, waar dan ook in de wereld. De Parade, die op veel bekijks mocht rekenen, eindigde aan de Waagnatie op het Eilandje, waar vervolgens het festival Wave werd ingezet.

Belga

Foto: Dirk Kerstens

Vastgoed

Jobs in de regio