Van de bank naar de bengels

Alfie Pierloot (37) uit Oelegem startte samen met haar man Tom Schipper (39) de kinderkledingwinkel Stars of Tomorrow in het vroegere winkelpand van Foto Debandt naast schoenen Van Loock. Een opvallende carrièreswitch, want Alfie ruilt de banksector in voor de bengels.

Kristin Matthyssen

Alain Lemmens van de bekende fotowinkel Debandt doet nog steeds fotografisch werk, maar hij stopte met de winkel in 2010. Het pand onderging de voorbije acht maanden een grondige metamorfose en is vanbinnen onherkenbaar veranderd. Zo zijn de vroegere fotostudio en kadergalerij helemaal in de winkel geintegreerd, waardoor die veel breder en dieper lijkt. "In totaal gaat het over 200 vierkante meter winkelruimte. Door de witte muren lijkt alles nog groter. Wat accentkleuren betreft, kozen we voor tijdloos goud", zegt Alfie Pierloot, die Puur Interieurarchitectuur uit Merksem de inrichting liet verzorgen. Centraal is ook een speelhoek met glijbaan voor kinderen.

"Ik werkte vroeger in een bank in Deurne, maar was al een tijdje uitgekeken op mijn job", vertelt een goedlachse Alfie. "Mijn man Tom heeft drie kinderen uit een eerdere relatie: Celine (16), Lauren (8) en Matthias (6). Samen hebben we nog een dochtertje Elize (3). Ik ga zelf heel graag shoppen en betrap me erop dat ik altijd wel een nieuw kledingstuk voor een van de kinderen koop. In dat opzicht is een kinderkledingwinkel voor kinderen tussen 0 en 16 jaar zoals Stars of Tomorrow voor mij de ideale biotoop. Nu moet ik niet meer buitenkomen om kleertjes voor de kinderen te kopen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. (lacht)"

Alfie en Tom waren al een tijd op zoek naar een geschikt pand om hun droom te realiseren. "Op de website immoweb.be zagen we deze winkel staan. We reden er langs en vonden de ligging naast schoenenwinkel Van Loock ideaal. Je moest er wel wat doorkijken om te zien wat voor een mooi pand het is, want het vele marmer gaf alles nogal een zware, donkere indruk."

Sinds zaterdag is Stars of Tomorrow open en Alfie miste de banksector nog geen seconde. "Het doet deugd dat ik 's morgens niet meer in de file moet staan. Tom doet de boekhouding, terwijl ik de klanten bedien. Maar als het in het weekend te druk is, springt Tom bij. Ook Celine helpt graag een handje. Nu de start van het nieuwe schooljaar in aantocht is, heb ik herfst- en wintercollecties ingekocht. In de buurt zijn er maar enkele winkels die ook kinderkleding van 0 tot 16 jaar verkopen. Ik heb bewust voor andere merken gekozen. Zo komen we niet in elkaars vaarwater."

Stars of Tomorrow brengt een mix van duurdere en meer toegankelijke merken, zodat er voor ieder wat wils is. "Ik kies de dingen die ik zelf mooi vind. Het valt me op dat het vooral moeilijk is om leuke jongenscollecties te vinden. Met Muy Malo, Supertrash, Nono, Fracomina, Vingino en Antony Morato heb ik kleurrijke, rijkelijk bewerkte en goed te combineren girly of juist heel stoere collecties. Name It brengt betaalbare klet ding. Glamorous by Strass wou ik er absoluut bij als Belgisch merk. Voor de baby's zijn er onder meer Lief & Stoer en Dirkje, merken tegen schappelijke prijzen. Vanaf december komen de feest- en communiekleding binnen."

Als we naar achter wandelen, vallen jongenshemdjes met doodskoppen op. "Een klant zag ze zaterdag liggen. Hij zei dat hij zoiets nog nooit had gezien. Dat vat ik op als een compliment. Stars of Tomorrow is alleen op zondag en maandagvoormiddag gesloten, voor de rest ben ik hier altijd. Maar als je je job graag doet, is het niet erg om naar je werk te vertrekken."

Kristin Matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio