Stad wil Liersesteenweg zelf beheren

In de gesprekken om de Nekkerspoelstraat over te nemen van het Vlaams Gewest is ook de Liersesteenweg opgenomen. "Als er genoeg budget voorhanden is, willen wij de steenweg deze bestuursperiode aanpakken", zegt schepen Bart De Nijn.

Sven Van Haezendonck

De stad Mechelen onderhandelt met het Vlaams Gewest al een tijdje om het beheer van de Nekkerspoelstraat over te nemen. De straat verkeert al jaren in danig slechte staat, en stilaan lijkt er beterschap in zicht. "Wij hebben principieel een akkoord om de weg over te nemen. Alleen over het bedrag om de Nekkerspoelstraat meteen ook te vernieuwen, moeten wij het nog eens geraken", stelt schepen van Openbare Werken De Nijn (N-VA).

Het veiliger en leefbaarder maken van de invalswegen in de 19de-eeuwse wijken van de stad is voor hem topprioriteit. "En dus ook de Liersesteenweg als dat budgettair enigszins mogelijk is. Daarom is het dossier mee opgenomen in de onderhandelingen met het Vlaams Gewest", geeft de schepen aan. De Liersesteenweg is een van de invalswegen die, vooral naar de vesten toe, een vrij troosteloze aanblik bieden.

Désiré Meel die al zijn hele leven op de steenweg woont, kent de situatie als geen ander. "Alleen de voetpaden al, tussen de Generaal De Ceuninckstraat en de Gasthuisveldstraat liggen ze er lamentabel bij", vertelt hij. De laatste grote vernieuwing gaat volgens hem twintig tot dertig jaar terug. "Toen is de riolering hier vernieuwd. Het wegdek zit vol putten. Een vernieuwing is meer dan welkom", zegt Meel nog. Schepen Bart De Nijn hoopt alleszins tot goede afspraken te komen met de Vlaamse overheid over de Liersesteenweg. "Het beheer van de steenweg tussen de vesten en de R6 willen we graag overnemen", zegt hij.

SVH

Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio