De Schorre (sneller) terug open voor publiek

In plaats van maandag 12 augustus, is de Schorre vandaag, zaterdag 10 augustus al terug helemaal open voor het grote publiek. Na Tomorrowland maakt de Schorre zich nu op voor het Europees Hockeykampioenschap.

boey jan

Het domein De Schorre bleef voor een groot deel of volledig afgesloten voor de opbouw en afbraak van Tomorrowland. "De afbraak is zo vlot verlopen dat het domein twee dagen vroeger open gaat dan gepland. Ondertussen maakt De Schorre zich op voor een tweede topevenement: het Europees kampioenschap hockey", zegt Tina Van Leuven, persdienst provincie.

Van 17 tot en met 25 augustus vindt op de terreinen van Braxgata Hockey Club de TriFinance EuroHockey Championships plaats. Dit Europees hockey kampioenschap is het derde grootste hockeyevent ter wereld en brengt de top 8 van de Europese landenteams bij zowel de dames als de heren naar Boom. De provincie Antwerpen steunt dit hockey-evenement en maakt er gebruik van om op woensdag 21 augustus tijdens het EK de campagne 'Start to G-hockey' voor sportieve hockeyers met een handicap te lanceren.

Het domein De Schorre blijft tijdens het EK Hockey gewoon open en toegankelijk voor fietsers en wandelaars. De brasserie en buitenspeeltuin, het recreatieverhuur en de klimtoren blijven eveneens open. Uiteraard is het gebied 'Braxgata' alleen toegankelijk als u over een geldig toegangsticket beschikt. "Ook het Congrescentrum De Pitte is open tijdens het EK Hockey.

Plant u als bedrijf of vereniging binnenkort een meeting, brainstorm of productpresentatie? Dan kan u dat koppelen aan een unieke hockey-ervaring.

Groepen die tickets hebben voor het EK Hockey, kunnen tijdens het EK gratis gebruik maken van de vergaderzalen en aula van het congrescentrum", aldus Van Leuven.

Jan BOEY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio