Eerste deelnemers van Dodentocht bereiken finish om 7 uur

In Bornem zijn zaterdag de eerste doorwinterde wandelaars al rond 7 uur over de eindmeet van de Dodentocht gelopen. De anderen hebben nog tijd tot 21 uur. Deze 44ste editie heeft volgens de organisatoren 11.157 deelnemers gelokt. Nooit eerder waren het er zoveel. Het vorige record dateert van 2012, toen er 10.957 wandelaars de nacht introkken.

tmas

De Dodentocht had al een recordaantal voorinschrijvingen - ongeveer vijfhonderd meer - en dankzij het mooie weer van de voorbije dagen werd voor het eerst de kaap van de 11.000 deelnemers gerond. Zij vertrokken vrijdagavond om 21 uur en proberen binnen de 24 uur een afstand van 100 kilometer af te leggen die over het grondgebied van de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant loopt.

De eerste deelnemers kwamen zaterdagochtend rond 7 uur al over de finish. "De nacht is perfect verlopen. Het voorspelde mooie wandelweer heeft zich ook doorgezet: lekker fris, maar niet te koud en het is droog gebleven. Dat vertaalt zich dan ook in een relatief klein aantal opgevers", zegt persverantwoordelijke Francis Meeus.

Belga Foto Stefaan Van Hul