1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Negen wagens vernield en drie gewonden na vermoedelijke straatrace

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een chauffeur op de Herentalsebaan in Deurne de controle verloren over zijn Audi. Negen wagens raakten zwaar beschadigd en er vielen drie gewonden. Het zou gaan om een straatrace. Twee personen werden opgepakt.

Tom Mas

Het ongeval deed zich voor rond 1.50 uur. De bestuurders van een Opel en een Audi reden naast elkaar op de Herentalsebaan richting Wommelgem. De bestuurder van de Audi raakte op zeker moment de controle over het stuur kwijt, volgens hem omdat de Opel plots uitweek. De Audi raakte een geparkeerde wagen en begon rond te tollen. De Opel reed daarop op de Audi in. De beide voertuigen raakten dan nog verscheidene geparkeerde wagens, een boom en een huisgevel.

De ravage was enorm. In totaal werden negen voertuigen beschadigd. Enkele geparkeerde voertuigen werden meer dan 20 meter verplaatst door de impact van de botsing en bleven totaal vernield achter. Een aantal wagens diende te worden getakeld.

Drie gewonden

In de Audi raakten de bestuurder (21) en zijn beide passagiers (20 en 19 jaar) lichtgewond. De bestuurder van de Opel (28) en zijn vriendin (32) bleven ongedeerd.

Uit de verklaringen van enkele betrokkenen bleek nadien dat de vermoedelijke oorzaak van de aanrijding een straatrace was, hoewel dat door de andere partij dan weer werd tegengesproken. De beide bestuurders waren samen vertrokken toen het licht op groen sprong ter hoogte van de Luitenant Lippenslaan. Ze bleven naast mekaar rijden en de snelheid werd stelselmatig opgedreven. De rit eindigde toen één van de wagens plots onverwacht uitweek met het gekende gevolg. De rijbewijzen van beide bestuurders werden onmiddellijk ingetrokken.

Foto BFM