Essense toneelgroepen gaan internationaal

Essense toneelgroepen gaan internationaal

Essense toneelgroepen gaan internationaal

Print
Essen -

EJA en Pinokkelijn naar Schotland

Jeugdtoneelkring EJA bestaat dit jaar 40 jaar en wil dit vieren met bijzondere activiteiten. Zo werd begin mei de toneelvoorstelling Robin Hood op een locatie in open lucht gebracht.
De tweede uitdaging ligt er in om Robin Hood in het buitenland te spelen.

Om het feestjaar extra in de kijker te zetten nam regisseur Bart Van Spaendonk contact op met het internationale theaterfestvial Fringe in Edinburgh, Schotland. “Er kwam een ‘Yes’ uit Schotland en daarom werd een theaterreis opgezet”, zegt Van Spaendonck. Toneelvereniging Pinokkelijn zag eveneens de mogelijkheid om een productie op te zetten en sprong mee op de kar.”

Veertig toneelliefhebbers stapten 7 augustus op de bus richting Schotland. Ze zullen er op Fringe (internationaal theaterfestival) hun producties in het Engels spelen. Jeugdtoneelkring EJA speelt met haar jongeren ‘Robin Hood’. Pinokkelijn brengt ‘A Marriage Proposal’ van Tsjechov. Daarmee staan twee Essense verenigingen tussen internationale theaterproducties.

“Tijdens Fringe loopt Edinburgh vol met theaterliefhebbers en programmatoren die op zoek zijn naar nieuw talent”, vertelt de Essense regisseur. “De ambitie van de Essenaren is niet om ontdekt te worden, maar even deel uit te maken van een stad die theater ademt”.

Dinsdag 13 augustus komen de twee toneelverenigingen terug naar Essen. Tot dan kan u hun belevenissen volgen op hun blog.

www.edfringe.com

http://naarschotland.blogspot.be/

MaT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio