Meisje met dodelijke allergie kan leven dankzij haar hond

Meisje met dodelijke allergie kan leven dankzij haar hond

Meisje met dodelijke allergie kan leven dankzij haar hond

Print
De 7-jarige Meghan Weingarth en haar 'Goldendoodle' (een kruising tussen een poedel en een golden retriever) LilyBelle zijn een onafscheidelijk duo. Het meisje heeft een dodelijke pinda-allergie en een ernstige genetische afwijking en dankzij Lilybelle leidt ze toch een normaal leven.

Lilybelle is immers getraind om quasi onmiddellijk noten in voedsel op te sporen. Wanneer de hond een spoor van pinda's ontdekt, steekt ze haar pootje in de lucht. Op die manier behoedt ze haar baasje Meghan voor een mogelijk dodelijke anafylactische shock. Bovendien helpt Lilybelle haar ook met de zeldzame genetische aandoening waar ze aan lijdt. Doordat haar centrale zenuwstelsel wordt aangetast, heeft Meghan regelmatig epileptische aanvallen. Wanneer dit gebeurt, blijft Lilybelle bij haar, verwittigt ze de mensen in de buurt en 'knuffelt' ze Meghan tot ze zich beter voelt.

Intussen hebben de twee een enorm hechte band opgebouwd. "Ze blijven altijd in elkaars buurt. Als de ene niet meer in de kamer is, gaat de andere naar haar op zoek. Ze willen altijd bij elkaar zijn", aldus de moeder van Meghan.

Foto Youtube

MEEST RECENT