Kasteelmoordverdachte André Gyselbrecht blijft in de cel

Kasteelmoordverdachte André Gyselbrecht blijft in de cel

Kasteelmoordverdachte André Gyselbrecht blijft in de cel

Print
De raadkamer in Brugge heeft beslist dat kasteelmoordverdachte André Gyselbrecht nog zeker drie maanden aangehouden blijft. Zijn advocaat Johan Platteau had een verzoekschrift tot voorwaardelijke vrijlating ingediend. Dokter Gyselbrecht wordt gezien als opdrachtgever voor de moord op Stijn Saelens.

Zelf verklaart André Gyselbrecht dat hij zijn schoonzoon enkel maar "een lesje wilde leren". De dokter uit Ruiselede riep daarom in het najaar van 2011 de hulp in van zijn vriend Pierre Serry. Die zou dan op zijn beurt uitvoerders gezocht hebben voor de moord op de kasteelheer.

Begin september 2012 werd dokter Gyselbrecht samen met zijn zoon Peter door de KI na een half jaar voorhechtenis voorwaardelijk vrijgelaten. In februari 2013 werd hij door de onderzoeksrechter opnieuw aangehouden. Sindsdien beweegt zijn advocaat Johan Platteau tevergeefs hemel en aarde om André Gyselbrecht opnieuw vrij te krijgen. Meester Platteau zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Binnen twee weken zal André Gyselbrecht dan voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent verschijnen.

Belga
Foto Belga

MEEST RECENT