Druk verkeer in het buitenland door vakantie-uittocht

Druk verkeer in het buitenland door vakantie-uittocht

Druk verkeer in het buitenland door vakantie-uittocht

Print
VAB waarschuwt opnieuw voor een erg druk weekend, met vooral moeilijkheden in Frankrijk en Zwitserland. In Frankrijk stond vrijdag rond de middag zo'n 85 kilometer file volgens de automobilistenvereniging, maar de files zijn ondertussen afgenomen. Rond 15 uur was er uitzonderlijk druk verkeer in Duitsland, vooral in de regio rond Essen door een ongeval. Ook in België is het momenteel druk op de wegen.

In eigen land stond er vrijdag halverwege de namiddag ongeveer 70 km file, "wat uitzonderlijk veel is voor dat moment van de dag", preciseert VAB in een mededeling. Bij het Vlaams Verkeerscentrum werd gezegd dat het vooral druk is rond Antwerpen, wellicht door Nederlanders en Duitsers die terugkeren van vakantie. Daar kan het een half uur tot drie kwartier aanschuiven zijn, zei woordvoerder Hajo Beeckman. Richting Breda staat er file aan de grens. Rond Brussel duurt het ongeveer een kwartier langer dan gewoonlijk, maar elders in Vlaanderen zijn er geen al te grote verkeersproblemen.

In Frankrijk is er volgens VAB druk verkeer in de regio rond Parijs en op de belangrijkste vakantieassen in het zuiden van het land. In Duitsland stond er 372 km file en is het vrijdagnamiddag vooral druk in de regio rond Essen en Keulen door een ongeval op de A40 Duisburg-Essen. De snelweg blijft daar nog tot 18 uur afgesloten bij Duisburg. Aan de Gotthardtunnel in Zwitserland verliest het verkeer in noordelijke richting anderhalf uur en richting Italië is het daar een half uur aanschuiven. Vertrekken doen automobilisten dit weekend best pas vanaf zaterdagmiddag of op zondag, terugkeren best op zondag, aldus nog VAB.

Belga
Archieffoto Belga

.

Nu in het nieuws