Tot zes jaar cel gevorderd voor 'sackjackers'

Tot zes jaar cel gevorderd voor 'sackjackers'

Tot zes jaar cel gevorderd voor 'sackjackers'

Print
Het openbaar ministerie in Antwerpen heeft vrijdag celstraffen van dertig maanden tot zes jaar gevorderd voor zes beklaagden die vervolgd worden voor ruim dertig sackjackings en gauwdiefstallen in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen.

De politie merkte eind vorig jaar een stijging op van het aantal sackjackings. Tussen 1 december 2012 en 15 januari 2013 waren er 36 aangiften binnen gekomen. De slachtoffers werden door één van de daders afgeleid met het smoesje dat er een probleem was met hun auto. Als ze uitstapten, opende een kompaan de passagiersdeur en stal hij hun waardevolle voorwerpen.

De politie hield toezicht en zag twee verdachten naar geparkeerde wagens kijken. Agenten volgden hen eerst naar een flatgebouw in de Somméstraat en betrapte hen vervolgens op heterdaad toen ze een sackjacking op de De Keyserlei wilden plegen. Ze werden geïdentificeerd als Adnana A. en Sami A. en legden gedeeltelijke bekentenissen af. De politie voerde een huiszoeking uit in de Somméstraat en trof daar identiteitsdocumenten, handtassen, portefeuilles, laptops, fototoestellen en gsm's aan die aan ruim dertig sackjackings en gauwdiefstallen gelinkt konden worden.

Maria B.F., die zich in het appartement bevond, bewaakte volgens de procureur de buit en beheerde het geld, maar zij beweerde van niets te weten. Via de nummers in een gsm die ze op zak had en camerabeelden van de feiten konden de andere bendeleden geïdentificeerd worden. De verdediging betwistte dat de feiten met geweld of bedreiging gepleegd werden, zoals ze door het openbaar ministerie gekwalificeerd werden. Vonnis op 14 augustus.

Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio