16,8 miljoen kijkers voor livestream Tomorrowland

16,8 miljoen kijkers voor livestream Tomorrowland

16,8 miljoen kijkers voor livestream Tomorrowland

Print
Niet alleen de 180.000 gelukkigen die een ticket wisten te bemachtigen konden van 26 tot 28 juli genieten van Tomorrowland in Boom, voor de thuisblijvers was er een uitgebreide livestream voorzien op het YouTube-kanaal van Tomorrowland TV. In totaal keken maar liefst 16,8 miljoen mensen naar de livestream, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Tomorrowland TV bestond dit jaar uit een 170-koppig team dat elke dag voorvijf uur beelden creëerde in de vorm van livesets en reportages. Het kanaal lokte kijkers uit 191 landen, waarvan Brazilië, Spanje, België, Mexico en de Verenigde Staten de populairste waren.

Meer fans dan Olympische Spelen

Ook Tomorrowland Radio, een nieuw initiatief, was volgens de festivalorganisatie meteen een schot in de roos. In 40 verschillende landen werd minstens enkele uren vanop het festival uitgezonden via (inter)nationale radiostations en de website van Tomorrowland Radio was goed voor 2,4 miljoen unieke luisteraars. Onder meer in Spanje en Brazilië werd een speciale uitzending in de eigen taal verzorgd.

De website van Tomorrowland zelf kreeg dan weer dagelijks zowat 1,9 miljoen views en de Facebookpagina kreeg er tijdens het festival 600.000 extra fans bij. Tomorrowland telt nu in totaal 4,2 miljoen Facebookfans, wat het volgens de organisatie het evenement maakt met de meeste fans ter wereld (voor de Olympische Spelen).

Belga

Foto Belga