Moordenaar Aurore Ruyffelaere bekent "en is doordrongen van spijt"

Print

Moordenaar Aurore Ruyffelaere bekent en is doordrongen van spijt

De 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Aurore Ruyffelaere, heeft bekentenissen afgelegd. Dat wordt bevestigd door het Gentse parket en zijn advocate.

Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd vorige week maandag aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. De 29-jarige man van Russische afkomst werd aangehouden maar bleef ontkennen dat hij de vrouw om het leven bracht. Hij ondernam vorige week een poging tot zelfdoding en kon pas dinsdag voor de raadkamer verschijnen. Die bevestigde zijn aanhouding, maar de verdediging van de man vroeg toen dat de onderzoeksrechter de versie van de verdachte liet onderzoeken. De man zou beweerd hebben dat hij moest toekijken terwijl drie andere personen Aurore om het leven brachten.

"Doordrongen van spijt"

Door de bekentenissen kan de aandacht opnieuw naar de essentie van de zaak gaan, reageert Christine Mussche, de advocaat van de familie van Aurore Ruyffelaere. "Het is een positieve wending dat die discussie afgesloten kan worden. Er waren heel veel schuldaanwijzingen in de zaak. Doordat de verdachte ontkende, werd er gefocust op iets waar voor de ouders geen ruimte voor is. De bekentenissen komen de sereniteit in de zaak ten goede."

"Ik kan bevestigen dat mijn cliënt heeft erkend dat hij Aurore om het leven heeft gebracht", aldus Katrien Van der Straeten, de advocate van de verdachte. "Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Hij is absoluut doordrongen van spijt. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore."

"Belangrijke stap"

De verdediging is tevreden met de bekentenissen, zegt Van der Straeten. "Het is een heel belangrijke stap. Mijn cliënt heeft de juiste beslissing genomen en ik zal hem blijven aanraden om mee te werken met het onderzoek. Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correcte mens was, om zo iets gruwelijk in woorden te brengen. Zijn zelfmoordpoging kan ook in die zin gezien worden, dat hij het er heel moeilijk mee had dat hij verantwoordelijk is. Ook zijn omgeving heeft altijd gezegd dat het een zeer behulpzame man en een harde werker is."

De jongeman wordt beschuldigd van roofmoord, maar de verdediging kan niet bevestigen dat hij financiële problemen als motief heeft opgegeven. "Ik kan niet ingaan op de details van de verklaring van mijn cliënt. Het onderzoek moet nu in alle sereniteit voortgezet worden", zegt Van der Straeten.

Belga/DV
Archieffoto

MEEST RECENT