Politie gooit in juli 584 snelheidsduivels op bon

Print
Lier - In de eerste maand van de zomervakantie heeft de Lierse politie welgeteld 584 bestuurders op de bon gegooid voor overdreven snelheid.
De aanpak van overdreven snelheid is dit jaar een van de prioriteiten van de inspanningen naar verkeersveiligheid bij de Lierse politie. De lijn van intensieve snelheidscontroles in de eerste zes maanden van 2013 trekt de verkeerscel ook tijdens de zomermaanden door. Liefst 36 bemande controles werden verspreid over het grondgebied, zowel in de week als in het weekend tussen 6 en 23u, gehouden in juli.

Van de 14.589 voertuigen die voorbij de flitscamera kwamen, duwden 584 bestuurders het gaspedaal dieper dan op die plaats toegelaten in. De snelheden die deze chauffeurs lieten optekenen, vielen volgens korpschef Werner Cazaerck op enkele uitschieters na over het algemeen mee. Een chauffeur haalde in een zone 30 een snelheid van 67 km/u, in een zone 50 liet een automobilist 107 km/u optekenen. De snelheidsduivel van de maand in Lier liet zich aan een snelheid van 170 km/u klissen in een zone 70. In een zone 90 liet de meest gehaaste chauffeur 136 km/u optekenen. JVdPo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio