Anthony Weiner spot met accent Britse journaliste

Print
Arme Anthony Weiner. De kandidaat-burgemeester van New York kan de laatste tijd al niet veel goeds meer doen, dankzij de gênante details uit zijn privéleven die herhaaldelijk zijn campagne ondermijnen. Hij deed er ook nog eens een schepje bovenop door een Britse journaliste vierkant uit te lachen omwille van haar accent.

Lees ook: Amerikaans politicus zet broek vol goesting op Twitter
Anthony Weiner mag aan de slag bij pornokoning Larry Flint
Politicus Weiner: nieuw schandaal
Communicatiedirecteur Weiner-campagne beledigt stagiaire

Akkoord, de genaamde Lucy Watson stelt ietwat pijnlijke en gevoelige vragen zoals: "Denkt u dat uw privézaken een invloed hebben op uw campagne?". Het is echter nog maar de vraag of citaten als "Sorry, het is moeilijk om u serieus te nemen" of "Ik voel me alsof ik in een Monty Python-sketch ben gestapt" als antwoord wel constructief zijn.

Dit incident is olie op het vuur voor de critici van Weiner. Zo schrijft de nieuwssite Huffington Post: "We begrijpen dat dit een gevoelig onderwerp is, maar u zou er goed aan doen om de manier waarop u vrouwelijke reporters bejegent iets serieuzer te gaan nemen doorheen uw campagne. Als puntje bij paaltje komt, bent u immers niet meteen populair bij de vrouwtjes. En terwijl u waarschijnlijk elke journalist zou bespotten wanneer u de kans krijgt, is uw misnoegen jegens Watson een zoveelste incident dat uw behandeling van vrouwen betwijfelbaar maakt."

DV
Beeld YouTube

Nu in het nieuws