Onbekenden verminken Britse meisjes met zuur

Onbekenden verminken Britse meisjes met zuur

Onbekenden verminken Britse meisjes met zuur

Print
Groot-Brittannië is geschandaliseerd nadat twee 18-jarige Britse meisjes in Zanzibar om een onduidelijke reden een zuur over zich kregen geworpen. De slachtoffers liepen brandwonden op over hun lichaam, die volgens een van de vaders van de meisjes "weerzinwekkend" zijn.

Kirstie Trup en Katie Gee gingen naar Zanzibar, een eiland dat behoort tot het Afrikaanse land Tanzania, om er vrijwiliggerswerk in een lokale school te verrichten. Afgelopen woensdag kreeg het tweetal plots een zuur over zich gegoten door twee mannen die langs hen kwamen gereden op een motor.

Vijf verdachten

Volgens de Britse krant The Telegraph werden vandaag vijf verdachten opgepakt ter ondervraging. Zij werden nog niet in staat van beschuldiging gesteld en zouden goed meewerken aan het onderzoek.

De motieven van de daders zijn vooralsnog onduidelijk. De grote meerderheid van de inwoners van Zanzibar zijn moslims. Voor het incident postte slachtoffer Katie Gee nog een bericht op Facebook: "Een moslimvrouw sloeg me zonet op straat omdat we aan het zingen waren tijdens de ramadan. Is dat nu normaal?" Ook de ouders van de slachtoffers hebben het raden naar de redenen voor de aanval. "Onze meisjes deden niets verkeerd en waren alleszins deftig en niet aanstootgevend gekleed", aldus moeder Nicky Gee.

Vreselijke brandwonden

Volgens hun familie zouden de meisjes vreselijke brandwonden hebben opgelopen in hun gezichten en over de rest van hun lichamen. "We hebben onze meisjes nog niet kunnen spreken omdat ze nog steeds erg geschokt en zeer angstig zijn", vertelde vader Marc Trup aan de krant The Times. De meisjes worden vandaag weer in hun thuisland verwacht, waar ze verdere verzorging zullen krijgen.

"Deze aanval is een schande voor ons land", zo reageerde Jakaya Kikwete, de president van Tanzania, inmiddels. Hij bezocht de meisjes in het hospitaal. De politie benadrukt dat het om een geïsoleerd incident gaat en weigert een link te leggen tussen de spanningen die op het eiland heersen tussen moslims en christenen.

Foto AFP
Het nieuws over de verwonde meisjes is voorpaginanieuws in de kranten in Zanzibar

MEEST RECENT