Man vermoordt echtgenote en zet foto op Facebook

Print

Man vermoordt echtgenote en zet foto op Facebook

De Amerikaanse staat Florida is donderdag opgeschrikt door een gruwelijke moordzaak. Derek Medina bracht zijn vrouw om het leven en zette foto's van haar lichaam op Facebook. Naar eigen zeggen zou zijn vrouw hem mishandeld hebben. Het tienjarige dochtertje van het echtpaar werd levend en wel aangetroffen door de politie.

Rond twaalf uur 's middags lokale tijd zette Medina een foto van het stoffelijk overschot van zijn vrouw op Facebook, met daarbij de mededeling "Rip Jennifer Alfonso" (sic). Enkele minuten voor het schokkende beeld richtte hij de volgende status tot zijn Facebookvrienden:

"Ik ga naar de gevangenis of zal de doodstraf krijgen voor de moord op mijn vrouw. Ik hou van jullie en zal jullie missen. Hou jullie goed, Facebookmensjes, jullie zullen me wel zien op het nieuws. Mijn vrouw sloeg me en ik pik het misbruik niet langer, dus heb ik gedaan wat ik gedaan heb. Ik hoop dat jullie het begrijpen."

Medina verklaarde aan de politie dat hij omstreeks 10 uur 's morgens ruzie kreeg met zijn vrouw. Daarop nam hij een pistool en richtte het op haar. Daarna zou het tot een handgemeen gekomen zijn, waarbij zijn echtgenote een mes ter hand nam. Dat nam Medina haar af, waarna ze hem herhaaldelijk begon te slaan. Daarna loste hij meerdere salvo's op haar, waarna ze levenloos ter aarde zeeg.

Buren van het koppel verklaarden aan de Amerikaanse media dat Medina een "rare vogel" was. "Hij loopt rond met een verborgen pistool en probeert de burgerwacht uit te hangen", verklaarde een buurman. "Hij blijft op tot een gat in de nacht en doet raar tegen me. Hij zoekt altijd kansen om de held uit te hangen."

De gruwelijke foto's en berichtjes bleven ruim vijf uur lang op zijn 'wall' staan. Een vertegenwoordiger van Facebook zegt dat zijn profiel inmiddels verwijderd is, wegens inhoud die in strijd is met hun algemene voorwaarden.

DV
Foto AFP

.

Nu in het nieuws