Bouw rotonde Mechelse ring uitgesteld

Bouw rotonde Mechelse ring uitgesteld

Bouw rotonde Mechelse ring uitgesteld

Print
Sint-Katelijne-Waver - De bouw van een rotonde aan de Putsesteenweg (N15) in Bonheiden, onderdeel van de ring rond Mechelen (R6), wordt uitgesteld tot eind augustus.
Normaal moest de Bergstraat in Sint-Katelijne-Waver op 19 augustus opnieuw opengaan voor het verkeer, maar om praktische redenen wordt dat nu 26 augustus. De brug daar maakt deel uit van de verlengde R6. Op 26 augustus gaat trouwens ook de nieuwe rotonde aan de Berlaarbaan open. Met het doortrekken van de ring vanaf de Mechelse- tot aan de Putsesteenweg is het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid al sinds begin 2012 bezig.

De bouw van de nieuwe rotonde in Bonheiden zal ongeveer drie maanden duren. Voor het verkeer in de richting van Putte en Heist-op-den-Berg stelt zich geen probleem, want er komt tijdelijk een weg naast de werf. Het verkeer naar Mechelen zal een omleiding volgen via de Groen-, Slameuter- en de Bergstraat. In de Slameuterstraat zal tijdelijk alleen eenrichtingsverkeer mogelijk zijn, om de veiligheid van scholieren te waarborgen.

Dankzij dedoortrekking van de R6 zullen inwoners van Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Putte en Heist-op-den-Berg makkelijker de E19 kunnen bereiken.

Meer info op www.doortrekkenR6.be

SVH

Foto AWV

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio