PVDA neemt deel aan Antwerp Pride

De PVDA neemt deel aan de optocht naar aanleiding van de Antwerp Pride op zaterdag 10 augustus. Dit jaar valt Antwerp Pride samen met de World Outgames in Antwerpen. De PVDA wil met zijn medewerking een signaal uitsturen tegen discriminatie en de brutale homofobie in Rusland.

sboeynaems

De PVDA is tevreden over het succes van de mensenrechtenconferentie die in het kader van de World Outgames plaatsvond. Tijdens die conferent ging het onder meer over de rol die de vakbeweging kan spelen in het verdedigen van de rechten van holebi's en transgenders op de werkvloer. Er voor uitkomen dat je homo of lesbisch bent is op de werkvloer niet altijd vanzelfsprekend. ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw verwoordde het op de conferentie als volgt: "Wanneer je voortdurend strategieën moet ontwikkelen om te vermijden dat je geaardheid wordt onthuld, heb je nog weinig vrijheid om je als werknemer goed te voelen in je vel. Wanneer je niet zoals andere collega's kan meepraten over je gezin, omdat je schrik hebt dat je wordt 'ontmaskerd', heb je nog weinig vrijheid om je goed in je vel te voelen. Wanneer je je anders moet gedragen dan je bent, heb je geen vrijheid meer om je goed te voelen in je vel." Voor de volledige gelijkheid tussen homo- en heteroseksuelen is er nog een lange strijd te voeren, zoals nu ook weer blijkt uit de in Rusland gestemde homofobe wet, aldus de PVDA.

De Borgerhoutse districtsschepen Zohra Othman, Antwerps provincieraadslid Kris Merckx en Antwerps provincievoorzitter Wouter Van Damme zullen namens de PVDA deelnemen aan de Antwerp Pride.

Foto Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER