Terug treinverkeer in station Leuven

Terug treinverkeer in station Leuven

Terug treinverkeer in station Leuven

Print
Sinds 13.15 uur mogen er opnieuw treinen rijden door het station van Leuven. Het verdachte pakket dat omstreeks 11.25 uur was aangetroffen in het station bleek na onderzoek door ontmijningsdienst DOVO volstrekt ongevaarlijk. Momenteel zijn er vertragingen van 30 tot 60 minuten voor het grootste deel van de treinen van en naar Leuven. Deze zullen geleidelijk verminderen, maar Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel, vreest dat er bij de start van de avondspits rond 16 uur nog steeds lichte vertragingen zullen zijn.

De veiligheidsdiensten hadden omwille van het verdacht pakket dat omstreeks 11.25 uur in het station van Leuven werd aangetroffen langs sporen in de richting van Brussel beslist alle treinverkeer door dit station stil te leggen. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om het pakket te ontmantelen. Dat meldde Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

In eerste instantie werden 3 van de 4 sporen tussen Leuven en Brussel buiten dienst genomen, maar de perimeter werd uitgebreid tot het volledige station. Volgens de Leuvense politiewoordvoerder Marc Vranckx werden er rond het Leuvense station geen woningen ontruimd.

Belga
Archieffoto Belga

.

Nu in het nieuws