Bloodhound Gang mag 5 jaar lang Rusland niet binnen

Print
De Amerikaanse muziekgroep Bloodhound Gang mag vijf jaar lang Rusland niet binnen. De voor grensbeveiliging verantwoordelijke binnenlandse geheime dienst FSB bestraft op die manier het "beschamende gedrag" van bassist Jared Hasselhoff, die tijdens een concert in Oekraïne de Russische vlag "onteerde" door ze in zijn broek te stoppen en er achteraan opnieuw uit te halen.

De feiten deden zich voor in Odessa en waren te zien in een video op YouTube. Bloodhound Gang, bij ons vooral bekend van de hits Fire Water Burn en The Bad Touch en berucht om zijn obscene, seksueel getinte teksten, mag trouwens ook al Oekraïne niet meer binnen omdat Hasselhoff tijdens een ander optreden op de Oekraïense vlag had geürineerd.

Open brief

Bloodhound Gang moest na Oekraïne naar Rusland doorreizen, maar het geplande optreden begin augustus nabij de Zuid-Russische stad Anapa werd afgelast, en de groepsleden werden aangemaand dadelijk Rusland te verlaten. Intussen is er steeds meer gemor over de aandikkende bureaucratische winkel die popsterren moeten vervullen om in Rusland te kunnen concerteren.

In een open brief aan de Russische president Vladimir Poetin dringen Russische concertagentschappen erop aan internationale kunstenaars het leven niet zuur te maken met visaprocedures en de verplichting voor een bijzondere arbeidsvergunning, zo berichtte de krant Iswestija.

Bekijk de beelden opnieuw:

Nu in het nieuws