Zeven jaar cel voor overvallen op homo's

Zeven jaar cel voor overvallen op homo's

Zeven jaar cel voor overvallen op homo's

Print
De Antwerpse strafrechter heeft Mohamed E. (20) uit Antwerpen vrijdag veroordeeld tot zeven jaar cel voor negen gewelddadige overvallen op homo's. Zijn neef Bilal E.T. (20) uit Antwerpen - die bij acht van de feiten betrokken was, maar er slechts vier van bekende - vliegt eveneens zeven jaar achter de tralies.

De feiten speelden zich tussen 4 december 2012 en 18 januari 2013 af. Mohamed E. schuimde het gay-chatkanaal van de muziekzender TMF af op zoek naar slachtoffers. Hij regelde per sms een ontmoeting bij hun thuis. Na een eerste kennismaking zei hij dat hij nog iets uit zijn wagen moest halen, waarna hij samen met Bilal E.T. terug naar binnen stormde.

De slachtoffers werden geslagen, bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden. Ze moesten hun geld, bankkaarten en codes afgeven. Mohamed E. ging vervolgens naar een automaat om hun rekening te plunderen, terwijl zijn neef bij de slachtoffers bleef. Daarna wisten ze hun sporen en vluchtten ze weg. De totale buit bedroeg een kleine 9.000 euro.

De beklaagden maakten slachtoffers in Kruibeke, Temse, Beveren, Rijkevorsel en Antwerpen. Via telefonie- en zendmastonderzoek kwam de politie Mohamed E. op het spoor. Hij bekende meteen alle feiten en handelde uit puur geldgewin. Hij duidde zijn neef als mededader aan.

De psychische gevolgen voor de slachtoffers zijn groot: drie van hen houden er een blijvende ongeschiktheid aan over. De beklaagden moeten vier burgerlijke partijen nu al 4.300 euro schadevergoeding betalen, maar dat bedrag kan nog oplopen.

Themafoto: Reporters

.

Nu in het nieuws