Eerste elektrische Binkey haalt vuilnis op

Eerste elektrische Binkey haalt vuilnis op

Eerste elektrische Binkey haalt vuilnis op

Print
Mechelen - In samenwerking met IVAREM, de intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer in de regio Mechelen, stuurt Van Gansewinkel de eerste honderd procent elektrische vuilniswagen de Mechelse straten op. De stad zet steeds meer in op elektrische mobiliteit.
De Binkey werd twee jaar geleden al voorgesteld, maar door problemen met de invoer vanuit Nederland was het onmogelijk om hem reglementair in te zetten voor de inzameling van restafval en PMD. Dat is uiteindelijk toch gelukt. : "De Binkey is een groen, duurzaam en innovatief inzamelvoertuig dat niets uitstoot: geen fijn stof en geen CO2. Hij haalt een maximumsnelheid van 40 kilometer per uur en heeft een bereik van 50 tot70 kilometer", zegt schepen van Duurzaamheid Marina De Bie (Groen).

Het voertuig werkt geruisloos, wat het uitermate geschikt maakt voor werk in de binnenstad. "De Binkey is uitgerust met extra optische en geluidssignalen, beschikt over beperkte afmetingen en is zeer wendbaar. Bovendien zorgt de vergrote voorruit voor een beter zicht. Dit alles zorgt ervoor dat de kans op ongelukken sterk afneemt", stelt de schepen.

Tegen 2030 wil Mechelen de eerste stad in Vlaanderen zijn die haar impact op het klimaat volledig neutraliseert.

SVH

Foto stad Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio