Brussels Airlines vervoerde meer passagiers in eerste zomermaand

Brussels Airlines vervoerde meer passagiers in eerste zomermaand

Brussels Airlines vervoerde meer passagiers in eerste zomermaand

Print
Brussels Airlines heeft in juli 581.954 passagiers vervoerd. Dat is 0,6 procent meer dan de 578.396 passagiers die in de eerste zomermaand van 2012 voor de luchtvaartmaatschappij kozen. Het merendeel van de passagiers (486.429) vloog mee naar een korte of middellange bestemming. Bijna één op de zes passagiers vloog intercontinentaal (95.425).

Volgens de luchtvaartmaatschappij is de groei in juli voornamelijk te danken aan de langeafstandsvluchten naar Afrika en de Verenigde Staten. Sinds juni vliegt de maatschappij ook op Washington en op de bestaande Afrikaanse bestemmingen werd de frequentie verhoogd. "Door deze gevoelige capaciteitsuitbreiding van het langeafstandsnetwerk daalde, zoals verwacht werd in de aanloopfase, de algemene bezettingsgraad lichtjes", van 78,6 procent een jaar eerder tot 76,4 procent in juli 2013, zo deelt het bedrijf vrijdag mee. Voor de Europese vluchten steeg de bezettingsgraad met 2,4 procentpunt tot 78,8 procent.

De cijfers zijn exclusief de chartervluchten die de luchtvaartmaatschappij uitvoert. "Voor deze charteractiviteit was juli een topmaand."

Belga

Foto Belga