Brand in VW Golf zo goed als zeker aangestoken

Een VW Golf brandde in de nacht van woensdag op donderdag totaal uit vlak naast het appartement van de eigenaar aan de zijkant van het fitnesscenter in Zandhoven.

jrosquin

David Geluykens huurt een appartement aan de zijkant van de fitness (de vroegere 14 Billekens) aan de Langestraat in Zandhoven. Hij was woensdag nog maar een half uurtje thuis toen hij werd opgeschrikt door "een boenk en een djoef". "Het was ongeveer twintig voor middernacht. Ik ging de trap af, deed de deur open maar geraakte niet buiten omdat mijn auto die ik vlak voor mijn deur had geparkeerd in brand stond."

De brandweer Zandhoven kon verhinderen dat de vlammen oversloegen naar het gebouw. "Door de stralingswarmte is er een barst in het glas van de deur en de dakgoten zijn licht vervormd", zegt commandant Bart Noyens. "Omdat de brand bovenop de auto woedde, wat onlogisch is, en de achterruit stuk was, zijn er sterke aanwijzingen van brandstichting."

De politie zone Zara onderzoekt de zaak. "Ik heb een vermoeden wie dit gedaan kan hebben", zegt Geluykens. "Het is heel akelig. Ik zal mijn auto in elk geval nooit meer vlak voor mijn deur parkeren, want het is bangelijk dat je niet buiten kunt."

In Emblem brandde ook een auto uit, maar daar gaat het waarschijnlijk om een technisch defect.Iets verdachts gezien? Bel politie zone Zara op tel. 03-484.30.05

KMA

Foto: BFM

Lees ook: Auto's branden uit in Zandhoven en EmblemMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio