Australische politica denkt dat Islam land is (video)

Print
De 27-jarige Stephanie Banister heeft zich onsterfelijk belachelijk gemaakt in een interview met de Australische zender Channel 7 News. De vrouw in kwestie is een politica voor de extreemrechtse partij One Nation en hoopt bij de volgende verkiezingen een zitje in het parlement te scoren. Qua mediatraining en elementaire kennis heeft de politica in ieder geval nog een hele weg af te leggen.

"Ik ben niet tegen Islam als een land, maar hun wetten zijn niet welkom in Australië", klonk het uit de mond van de niet bijster slimme Banister. Alsof deze blunder nog niet genoeg was, zei ze vervolgens dat "minder dan twee procent van de Australiërs 'haram' volgt", niet wetende dat 'haram' het Arabische woord voor 'onrein' of 'verboden' is. Als klap op de vuurpijl zegt ze nog dat ze met Joden geen probleem heeft. "Joden volgen 'haram' niet. Ze hebben hun eigen godsdienst die Jezus Christus volgt". In het jodendom is Jezus Christus hooguit een (valse) profeet of een prediker. Sommigen geloven zelfs dat hij nooit bestaan heeft. Zeggen dat het jodendom de leer van Jezus volgt, is dus een flagrante blunder.

Intussen wordt de politica al omschreven als de Australische Sarah Palin. In 2008 gaf de Amerikaanse politica ook een paar interviews die menige wenkbrauwen deed fronsen. Haar interviews toonden toen aan dat Palin niet echt wist waarover ze sprak. Nu heeft Australië dus ook een eigen Sarah Palin.

MEEST RECENT