Zwemverbod in Molse zwemvijver Zilverstrand blijft gelden

Zwemverbod in Molse zwemvijver Zilverstrand blijft gelden

Zwemverbod in Molse zwemvijver Zilverstrand blijft gelden

Print
Mol - Het zwemverbod dat sinds vorige week geldt in de zwemvijver van vakantiepark Zilverstrand in Mol is nog steeds van kracht. Dat meldt het gemeentebestuur van Mol vrijdag in een persbericht.

Vorige week vrijdag stelde de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) een besmetting van blauwalg vast in het water van de zwemvijver, waarop het gemeentebestuur een zwemverbod afgekondigde. Dit verbod blijft gelden totdat de waterstalen de gewenste kwaliteit hebben.

"Sinds de vaststelling van blauwalg of de cyanobacterie in het water, volgt de VMM de resultaten van de waterstalen uit deze vijver nauw op. Tot nu toe is de concentratie van de bacterie in het water nog te hoog om het zwemverbod op te heffen", luidt het in het persbericht.

Blauwalgen zijn bacteriën die drijvend aan het wateroppervlak een blauwgroene, soms roodbruine, olieachtige laag vormen op het water. Bij warm weer kunnen ze vooral in stilstaand, voedselrijk oppervlaktewater woekeren. Als de olieachtige laag op het water dikker wordt en het wier dichter op elkaar drijft, sterven de blauwwieren af en komen er stoffen vrij die in hoge concentraties klachten kunnen veroorzaken.

Belga

Foto: Jef Matthee

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio