Flat in Kloosterstraat onbewoonbaar na brand

Print

Flat in Kloosterstraat onbewoonbaar na brand

Antwerpen - In de Kloosterstraat is vrijdagvoormiddag, rond 9u15, een brand uitgebroken op de 6de verdieping van een gebouw in de Kloosterstraat. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek dat de bewoners van het appartement - een gezin met vader (29), moeder (34) en twee kleine kinderen (3 en 1) - op eigen kracht de woning hadden kunnen verlaten. De man liep bij de evacuatie van zijn kinderen lichte rookinoxicatie op.

Twee bewoners van een naastgelegen appartement konden door de hulpdiensten worden geëvacueerd. Het koppel werd met lichte rookintoxicatie overgebracht naar het Sint-Vincentiusziekenhuis. Hun appartement liep rookschade op. Ook in nog een ander appartement was er enige rookschade.

Brandwacht ter plaatse

De brandweer had het vuur in de woning snel onder controle. Het appartement waar de brand heeft gewoed liep zware schade op en is daardoor onbewoonbaar. De brand sloeg ook over op het dak en de isolatie van het gebouw. De brandweer bleef nog enige tijd nablussen. Ook werd de 6de verdieping van het pand een tijdlang verlucht alvorens die voor de bewoners terug kon worden vrijgegeven. Momenteel blijft er een brandwacht ter plaatse om, indien nodig, onmiddellijk actie te kunnen ondernemen moest er opnieuw opflakkering zijn van de brand.

Geen kwaad opzet

De oorzaak van de brand was niet meteen duidelijk. De brand was ontstaan in de keuken of een achtergelegen bergplaats. Medewerkers van het lab van de federale politie kwamen ter plaatse om de oorzaak te achterhalen. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet. Het gaat wel degelijk om een accidentele brand.

De slachtoffers kregen het aanbod ondersteuning te kunnen krijgen van slachtofferzorg van de politie. De bewoners van het uitgebrande appartement krijgen van Woonhaven - de eigenaar van het pand - tijdelijk een ander appartement ter beschikking.

Foto BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio