Philip Heylen krijgt haatmails wegens verdedigen homobelangen

Schepen Philip Heylen (CD&V) ontving al tientallen haatmails omdat hij Antwerpen promoot als homovriendelijke stad en mee stuwende kracht was achter de World Outgames.

jrosquin

Het internationaal sportevenement World Outgames verloopt zonder problemen, maar het stoot sommige mensen tegen de borst. Schepen Philip Heylen (CD&V) wierp zich de afgelopen jaren op als een van de grootste verdedigers van de Antwerp Pride en de World Outgames.

STANDPUNT: 'Bevries toch minstens zusterband met Sint-Petersburg'

“Sommige mensen keuren het duidelijk af dat ik als schepen Antwerpen promoot als een homovriendelijke stad”, zegt Heylen. “Ze vinden het onbegrijpelijk dat ik dat doe als rooms-katholiek. Ik ben dan ook zeer blij dat de paus recent nog verklaarde dat het niet aan hem is om homo’s te veroordelen.”

Toch voelt de schepen zich op geen enkel moment bedreigt. “Het is trouwens al zeer lang geleden dat er nog tegen mij werd betoogd over mijn standpunt rond de homogemeenschap”, zegt Heylen.

Kiss-in

Het Roze Huis-çavaria Antwerpen organiseert vandaag een kiss-in aan het Russisch consulaat in Antwerpen. Daarmee toont de organisatie haar verontwaardiging over de antihomowetten in dat land. Activisten worden opgesloten, aidspreventie onmogelijk gemaakt en extremistische groepen kunnen ongestoord homo’s, lesbiennes en biseksuelen (holebi’s) mishandelen.

Sommigen pleiten daarom voor het verbreken van de zusterband tussen de Russische stad Sint-Petersburg en Antwerpen. De Italiaanse stad Venetië maakte een einde aan deze band met Sint-Petersburg. Heylen blijft het verdedigen.

Zusterband behouden

“Door de goede band met deze stad kan ik als vriend duidelijk maken dat wij de wetgeving tegen holebi’s verwerpen”, zegt Heylen. “Dat heeft echt veel meer effect dan alle contacten te verbreken. Hiermee help je de Russische bevolking niet.”

Antwerpen heeft met verschillende havensteden een zusterband. Het heeft vooral een symbolische waarde. Toch biedt het Antwerpen een bevoorrechte positie. Zo is er een nauwe samenwerking met het museum Hermitage uit Sint-Petersburg.

SVW

Foto: belga Philip Heylen (rechts) op het openingsevenement van de World Outgames

Vastgoed

Jobs in de regio