Rapster doet gooi naar Radio 2 Zomerhit

Print
Essen - Slongs Dievanongs scoort met haar zomerhit Lacht nor mij. Samen met de Essense producer Hans Francken werkte ze twee dagen aan het nummer. Het resultaat is een hiphop track die ondertussen te horen is op zowat alle radiozenders, en genomineerd is voor de Radio 2 Zomerhit.

Slongs Dievanongs, het alter ego van Charissa Parassiadis, is een Antwerpse rapster met Griekse roots. Slongs maakt deel uit van de bekende Antwerpse hiphopgroep Halve Neuro. Hans Francken is bekend als producer en muzikant. Hij werkte onder andere mee bij The Voice, Idool en X-factor.

"Ik heb met Slongs gewerkt voor het programma 'In de mix', waar zij het nummer 'Goeiemorgend, goeiendag' rapte en waarvan ik de productie deed", vertelt Hans Francken. "Omdat het goed klikte hebben we samen een nieuw nummer gemaakt. Dat werd Lacht nor mij. Het nummer werd genomineerd voor de Zomerhit 2013 van Radio 2."

Inspiratie

Lacht nor mij is ontstaan toen mijn gedachten uitgingen naar vrienden van mij. Zij proberen al enkele jaren financiële middelen te vinden voor een weeshuis. Ik vroeg me af hoe het zou zijn om niet hier, maar elders geboren te zijn en als kind daar op te groeien. En voilà, de woorden kwamen als een goddelijke ingeving weer vanzelf."

"Slongs schrijft teksten uit haar hart", vindt Hans. "Altijd is er die achterliggende gedachte: Kijk eens hoe goed wij het hier hebben, 't is hier 't paradijs op aarde, terwijl er overal ter wereld kinderen sterven. Toen ze de tekst naar mij stuurde, raakte ik daardoor geïnspireerd en heb ik de muziek gemaakt. Later hebben we het nummer in de studio verder afgewerkt en opgenomen. "Qua aanvoelen zitten we op dezelfde frequentie. Wanneer een tekst klaar is, stuur ik het door naar Hans" zegt Slongs. Ik vraag hem dan: "Hans, kundet voele?" Als dat zo is, zijn we vertrokken. Ik geef hem wel tips in welke richting ik het lied wil horen, maar voor de rest laat ik het aan Hans over."

Dialect

"Slongs is uniek in wie ze is", zegt Hans. De Slongselementen, Reggae/Hiphop met een vleugje pop en een catchy refrein en tekst, maken het geheel af. Dat het zo'n hit zou worden overtreft onze verwachtingen en we zijn blij dat het zo breed wordt opgepikt. Je kan nooit inschatten of een nummer een succes wordt of niet. Zeker niet wanneer het in 't Antwerps dialect is. Het had een struikelblok kunnen zijn, maar kijk, het is anders uitgedraaid en daar zijn we uiteraard blij om."

Op dit ogenblik werken Hans en Slongs aan een nieuwe single. Maar eerst is er nog de Radio 2 Zomerhit. Op vrijdag 16 augustus is het zover. Wie nog op Lacht nor mij wil stemmen kan dat doen op de website van Radio 2.

Info: www.radio2.be

Bekijk hier Lacht nor mij:

Margo Tilborghs

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio