Vraag naar Maneblusser enorm

Vraag naar Maneblusser enorm

Vraag naar Maneblusser enorm

Print
Mechelen - Sinds de herlancering van Maneblusser is de vraag naar het Mechels stadsbier enorm. Delhaize heeft beslist om het in 150 winkels te verkopen en ook drankenhandelaars in heel Vlaanderen slaan de betere pils wat graag in.
Onder andere in de omgeving van de Korenmarkt vindt vandaag het derde Maneblussersfeest plaats. Maar zelfs in Antwerpen, Brugge of Gent kan u het stadsbier tegenwoordig vinden. "Dat was ook onze bedoeling, om van de Maneblusser een bier te maken voor elke levensgenieter, en levensgenieters kan je vinden over de hele wereld", stelt Hans Rubens van brouwerij Het Anker.

Naar aanleiding van de herlancering met het nieuwe etiket en de promotie ervan als feestbier voor de Cavalcade, heeft Het Anker drie keer zoveel gebrouwen van de Maneblusser als normaal. "Eind augustus beginnen wij aan onze derde afvulling van flesjes. Dat is twee weken vroeger dan gepland", geeft Rubens aan. Bij Qualidrinks zijn al twee paletten van het stadsbier de deur uitgegaan. "De vraag is enorm", zegt zaakvoerster Veronique Smolders.

Bij Het Anker zijn ze bijzonder opgetogen over de interesse van de markt. "De samenwerking met de betere drankenhandelaars en met Delhaize loopt zeer goed. Vanaf dit weekend zal de groep ons bier samen met de Gouden Carolus in zo'n 150 verkooppunten verdelen. Daar zijn we natuurlijk blij om", zegt Hans Rubens.

Meer info op www.maneblusser.com

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio