1 / 2

"Triest omdat Hugo dood is, opgelucht dat ik nog leef"

Zijn leven hing aan een zijden draadje, maar ondertussen is Pascal Kempenaers aan de beterhand. Dinsdagmiddag volgde hij zijn collega Hugo Claus (51) in een regenput op een werf in Hoboken. Pascal kon gered worden door de brandweer, Hugo overleed ter plekke.

drombouts

"Hugo daalde af in de regenput en raakte bijna onmiddellijk bevangen, ik volgde en zag hem neervallen. Ook ikzelf raakte bevangen. Ik kon nog net om hulp roepen", legt Pascal uit.

"Eén collega, Jelle, probeerde ook af te dalen in de put, maar geraakte al snel in ademnood." En dan werd alles donker voor Pascal. De andere arbeiders moesten machteloos toekijken hoe Hugo het leven liet en hoe Pascal voor zijn leven vocht.

Twee dagen na het ongeval ligt Pascal niet meer op de afdeling intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis in Edegem. Pascals longen hebben zwaar geleden onder het ongeval en worden nog regelmatig getest.

In een tweepersoonskamer bekomt Pascal nu van het verlies van zijn collega en kameraad. "Ik weet niet goed hoe ik me nu moet voelen. Enerzijds ben ik opgelucht omdat ik nog leef, anderzijds is het feit dat Hugo overleden is enorm zwaar om te dragen."

Pascal hoopt maandag het ziekenhuis te kunnen verlaten. Wanneer hij opnieuw aan de slag gaat bij zijn werkgever, de firma Hooyberghs uit Arendonk, is nog onzeker. Waar Pascal zeker bij wil zijn, is de begrafenis van Herentalsenaar Hugo. Die vindt plaats op zaterdag 17 augustus in het crematorium in Turnhout.

SARE

Foto Dirk Kerstens

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio