Schoot 17-jarige 'zotte Hakim' in knieën?

De federale politie viel woensdag binnen in een pand in de Leningstraat in Borgerhout. Ze waren op zoek naar een zeventienjarige. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op de Turnhoutsebaan.

De zeventienjarige is de jongste telg van de familie A., een beruchte familie waarvan de oudste zoon al een tijd in de cel zit voor gewelddadige diefstallen. De jongere broers zijn blijkbaar in zijn voetsporen getreden, want ze worden nu verdacht van het schietincident in de nacht van 21 op 22 juli.

Hakim El M. (35), een beruchte drugscrimineel met de bijnaam ‘zotte Hakim’, flaneerde toen over de Turnhoutsebaan. Op een gegeven ogenblik werd hij beschoten. Naar eigen zeggen door drie broers die gewapend waren met revolvers en machinegeweren. Hij liep schotwonden op in zijn rechtervoet en knie. Niet eens zo erg, want de volgende dag ontsloeg hij zichzelf uit het ziekenhuis.

Aanvankelijk werd een ander trio opgepakt, maar woensdag kwamen de juiste daders in beeld. De familie A. kwam in beeld en dan vooral de 17-jarige zoon.

Spaanse Marokkanen

Een goede bron brengt de feiten in verband met een soortgelijk schietincident op 5 juli dat ook wordt toegeschreven aan de gebroeders A. Hun slachtoffer was toen een Spaans-Marokkaanse illegaal met de naam Aziz.

Het incident had plaats in de buurt van de Abdijstraat. Aziz werd in de benen geschoten en daarna trokken de daders naar zijn appartement. De broers waren namelijk op zoek naar een partij drugs met een waarde van enkele tienduizenden euro die Aziz van hen had gestolen. Maar ze vonden niets.

Volgens dezelfde bron zijn steeds meer Spaanse Marokkanen actief in het drugsmilieu in Antwerpen. Meer nog. “Ze hebben de cokehandel in Antwerpen overgenomen”, meent hij. Nog volgens hem verzamelen de Spaanse Marokkanen zich in vzw’s op het Kiel, onder meer in de Abdijstraat.

AK, JVB

Foto: BHul Op verschillende plaatsen in Antwerpen wordt nog altijd openlijk gedeald. De dealers vechten geregeld onderling oorlogjes uit om terrein in te palmen en stelen drugs van elkaar.

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Antwerpen Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio