Tivoli verwelkomt kunstevenement

Tivoli verwelkomt kunstevenement

Tivoli verwelkomt kunstevenement

Print
Mechelen - Dit weekend organiseert kunstvereniging BON BIBINI de eerste editie van een tweedaags kunstevenement in het Mechelse Tivolipark. De toegang is gratis.
Het initiatief is gegroeid uit 'Kunst op het Groot-Begijnhof'. "Daar heb ik een aantal keer aan meegedaan met onze aquarelclub onder leiding van Magda Resseler. Toen drijvende kracht van dit evenement, Jaap Boelens, een punt zette achter deze activiteit, besloten we om hier zelf - kleinschalig weliswaar - een vervolg aan te breien. Twee jaar na mekaar hebben we het met groot succes georganiseerd op ditzelfde begijnhof" vertelt Hilde Goossens.

Ditmaal kiezen zij en haar partner Guido Van den Wijngaert bewust voor het groene kader van het park en willen ze zich ook richten op de jeugd. "Van kleuters tot tieners: ze zullen de kans krijgen om met kunst kennis te maken door een variatie van demonstraties en workshops. Diverse kunstenaars en ambachtslieden zullen rond de kinderboerderij en in en rond het kasteel een brede waaier aan disciplines tonen."

Het aanbod gaat van schilderkunst over glaskunst en beeldhouwwerk tot textiel, fotografie en poëzie. "We voorzien heel wat randanimatie, van een springkasteel tot een gevarieerd muziekprogramma met stadsbeiaardier Eddy Mariën die op de rijdende beiaard zal spelen, het optreden van het Mechels Harmonieorkest en drie jongens van Circolito demonstreren circusacts." Guido vermeldt graag de toffe samenwerking met Nail Kurum die het kasteelrestaurant uitbaat, en het stadsbestuur dat heel enthousiast reageerde op hun initiatief. "Ik wil aanstippen dat hier ook een Mechels hapje en tapje te verkrijgen is, met zelfs pizza's op basis van Gouden Caroluskaas! De bezoekers zullen hun auto gratis kwijt kunnen op een bewaakte parking over het park."

Voor deelname aan de workshops dien je bij voorkeur vooraf in te schrijven. "We hebben er erg veel tijd en werk ingestoken, maar de voldoening is navenant. We hopen dat velen de weg zullen vinden naar Tivoli dit weekend. Het is dé gedroomde gelegenheid om niet alleen kennis te maken met tal van kunstdisciplines, maar ook om te genieten van dit prachtige park", besluit een enthousiaste Hilde.

Het evenement vindt zaterdag plaats van 12 tot 20u, en zondag 11 augustus van 11 tot 18u. Meer info op www.pehi-art.be

JSME

Foto Jan Smets

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio